Как SSL ви защитава

Данните, които минават през SSL протоколи се криптират с (теоретично) неразбиваем алгоритъм.

SSL защитава данните в транзит чрез криптиране. Когато изпращате електронна поща, например, трябва съдържанието да може да се чете, за да го напишете и сървъра трябва да може да го прочетете, за да го предаде. Ако си купите DVD комплект или чифт обувки онлайн, ще трябва да въведете номера на вашата кредитна карта, и продавачът трябва да го види.

Има, разбира се, много хора, които не е нужно, за да виждат вашата лична информация - опортюнисти, наречени "подушвачи на данни", които крадат данни преминаващи транзитно и ги използват в своя полза. Независимо дали става дума за номера на кредитни карти или прихващане на чувствителна търговска информация, атаките чрез душеше на данни са сравнително лесни, докато данните са необезпечени.

Данните, които минават през SSL протоколи се криптират с (теоретично) неразбиваем алгоритъм, който няма да разкрие тайните си, освен ако не открие сигурни SSL сертификати от двете страни на взаимодействие - процес, наречен "Ръкостискане". Прескачане процеса на криптиране може да даде на подушвачите на данни достъп до всичко от частни имейли до онлайн документация за покупки и информация за банкови сметки.